23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Upptäck oskyddade trafikanter i tid med Brigade x Ferdfelt!

Branscher som gruvdrift, stenbrott, jordbruk och anläggning använder maskiner och anläggningsutrustning, som till sin natur utgör en fara om de inte sköts på ett säkert sätt. Med Backsense® Radar upptäcker du faror i tid!

Döda vinklar tenderar att vara mycket större på dessa fordon och inkluderar inte bara den bakre och närmaste sidan utan även framsidan, särskilt med förhöjda förarpositioner. Terrängen är hård, fordon utsätts mer aggressivt för väder och vind medan tjockt damm och mörker minskar sikten ytterligare.

ISO 5006-standarden för schaktningsutrustning tar upp problemet med döda vinklar runt ett fordon. Det sägs att för att möjliggöra korrekt, effektiv och säker drift måste operatören kunna "upptäcka närvaron av en stående person (ca. 1,5 m lång), 1 m utanför maskinens omkrets." Kameraövervakningssystem tillhandahåller detta till viss del, men under svåra förhållanden är en rad kompletterande anordningar avgörande för att ge visuella och hörbara operatörsvarningar.

Designad för att noggrant upptäcka människor och föremål i döda vinkeln

Backsense® Radarsensorsystem är designade för att upptäcka människor och föremål i döda vinklar, vilket avsevärt minskar antalet olyckor. De upptäcker stillastående och rörliga föremål, vilket ger föraren visuella och hörbara varningar i hytten – varnar föraren vars uppmärksamhet inte kan fokuseras på alla riskområden. Backsense® sensorn fungerar effektivt i tuffa miljöer och i dålig sikt inklusive mörker, rök och dimma.

Backsense® Radar finns tillgängliga i modeller med fast detektering och helt programmerbara modeller som tillåter skräddarsydda detekteringsområden och möjlighet att kalibrera ut fasta föremål eller karosserier.

Banbrytande teknik för upptäckt av radarhinder

Backsense® radarsensor använder Frequency Modulated Continuous Wave (FMCW)-teknik, och sänder en kontinuerligt varierande radarfrekvenssignal med unika tidsstämplar till varje instans av vågen. Tiden för den återvändande vågen refereras till stämpeln utan att radarn behöver pausa sändningen. Detta ger mer exakt detektering än alternativa radarprodukter som använder Pulsed Radar-teknik som sänder en radarskur och sedan lyssnar efter den återkommande vågen.

Backsense® finns i 3 förinställda bredd- och längdmodeller och en fullt programmerbar radar, som tillåter fullständig kontroll över radarstrålemönstret och detektionsområdet. Spridningen och längden på strålen kan ställas in till bredden på ditt fordon eller längre (från 2m till 10m bredd och 3m till 30m längd) och skräddarsydda detekteringsområden kan ställas in för att kalibreras -ut fasta föremål eller karosseri.

  • Unikt för Brigade
  • Frekvensmodulerad radarteknik för kontinuerlig våg
  • Kontrollerat strålmönster för att minimera falska varningar
  • Utmärkt närgångsdetektering
  • 5-stegs hörbar och lättläst visuell display
  • Lämplig för både on- och off-road applikationer
  • Heavy duty – Designad för svåra väderförhållanden och all terräng
  • Uppfyller hälso- och säkerhetskrav
  • Opåverkad av fukt, damm, vibrationer, värme, kyla, UV, snö, is, stark vind, vatten och lera

För mer information, kontakta Agneta på 076-868 48 40 eller agneta@ferdfelt.se

Ferdfelt Trading AB
Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Haninge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563030492

Kontaktperson

AF
Agneta Ferdfelt
Försäljninschef
+46 768684840 agneta@ferdfelt.se

Sänd till en kollega

0.031