23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NTK Vehicle Electronics utökar sortimentet med 44 nya bredbandssyresensorer

Tändnings- och fordonselektronikexperten Niterra meddelar stolt att deras märke NTK Vehicle Electronics nu har 44 nya toppmoderna lambdasensorer i sortimentet.

De nya sensorerna spelar en avgörande roll i många motorer för att minska utsläppen. De mäter kontinuerligt den kvarvarande syrehalten i avgaserna och skickar informationen till fordonets motorstyrenhet (ECU), som i sin tur beräknar luft/bränsle-förhållandet så att katalysatorn fungerar optimalt, vilket blir viktigare och viktigare med tanke på de allt strängare utsläppsreglerna.

De 44 nya sensorerna är klara för försäljning och kan redan nu beställas från lagret i Duisburg. De kommer att installeras i modeller från stora biltillverkare världen över, inklusive Toyota, Nissan och Volvo:

  • Volvo - XC60
  • Nissan - Qashqai
  • Toyota - Land Cruiser
  • Toyota - RAV 4
  • Audi - A4, A4 Quattro, A6, Q5 Quattro
  • Fiat - Ducato 25 och 30, Tipo
  • Mazda - 2
  • Opel - Astra
  • VW - Caddy

De passar till bensin-, diesel- eller hybriddrivna fordon.

De nya komponenterna kan användas till en fordonspark på runt 1,4 miljoner fordon på den nordiska marknaden.

Thomas Nelles, general manager aftermarket DACH & NORDICS på Niterra EMEA GmbH, förklarar: ”Utökningen av vårt redan omfattande sortiment med de 44 nya lambdasensorerna är ännu ett bevis på att vi ständigt strävar efter att ge återförsäljarna på eftermarknaden tillgång till ett omfattande och toppmodernt urval för denna viktiga sensor.”

Niterra optimerar hela tiden sina lambdasensorer för att ge kunderna den kvalitet och prestanda de är vana vid och för att se till att motorerna blir allt renare och effektivare. De nya komponenterna visar än en gång företagets engagemang för kvalitet, teknik och forskning och utveckling.

De nya originaldelarna (OE) och deras applikationsdata finns nu tillgängliga i webbkatalogen TecDoc.

 

Slut

Information till utgivare

Om Niterra: 

I världen: Niterra (tidigare NGK SPARK PLUG) är en ledande leverantör av fordonskomponenter och teknisk keramik. Företagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan, med flera säljorganisationer och tillverkningsanläggningar runtom i världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändningsteknik och fordonselektronik, och levererar OE-produkter till kunder världen över. Företaget är också mitt uppe i en transformeringsprocess där både organisationen och verksamhetsportföljen utvecklas i en mer hållbarhetsfokuserad riktning. Fyra affärsområden har särskilt identifierats i detta syfte: Mobilitet, medicinteknik, miljö & energi och kommunikation. Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 200 anställda och genererar en total omsättning på cirka 4,33 miljarder euro. Niterras försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika motsvarar 23 % av den globala omsättningen.

Eftermarknad Europa, Mellanöstern och Afrika: Sedan man på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcyklar till att även omfatta bilindustrin har Niterra upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Företaget är känt för sitt stora fokus på kvalitet, teknik och forskning & utveckling. Produktsortimentet för företagets varumärke NGK Ignition Parts består av tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar. Under varumärket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperaturgivare (EGTS), avgasåterföringsventiler (EGR), MAF-sensorer (Mass Air Flow, luftmassa) och MAP-sensorer (Manifold Absolute/boost Pressure, insugningsrörets absoluta tryck), liksom sensorer för motorvarvtal och position (ESPS) och sensorer för differenstryck i avgaserna (EDPS). Från områdeshuvudkontoret i tyska Ratingen servar Niterra eftermarknadskunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Företaget har sex filialer i regionen och cirka 800 medarbetare.

För mer information, gå in på: www.ngkntk.com/nordic

Niterra EMEA GmbH
Balcke-Dürr-Allee 6
40882 Ratingen
Tyskland

Kontaktperson

SE
S. Eichler
Specialist Trade Marketing Aftermarket DACH & NORD
+49 2102 974-309 s_eichler@ngkntk.de

Sänd till en kollega

0.031