23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

För andra året i rad: Ethisphere utser Clarios till ett av 2024 års mest etiska företag

Utmärkelsen uppmärksammar Clarios framgångsrika arbete inom etik och efterlevnad, hållbarhet, ledarskap och styrning.

Clarios, världens största tillverkare av bilbatterier, har lyfts fram som ett av 2024:s mest etiska företag av Ethisphere, en global ledare inom definition och främjande av etiska affärsmetoder. Det är andra året i rad som Clarios får utmärkelsen.
– Vi är oerhört stolta över att få det här erkännandet igen och ser det som ett kvitto på vårt orubbliga engagemang för att upprätthålla de högsta standarderna för etik, efterlevnad och styrning, säger Mark Wallace, VD och koncernchef för Clarios, och fortsätter:
– Utmärkelsen är ett bevis på engagemanget hos våra nästan 16 000 medarbetare över hela världen som förkroppsligar våra värderingar och driver uppdraget att göra det som är rätt för våra anställda, kunder, samhällen och planeten.

– Företag som har en förstklassig kultur av etik och integritet sätter en standard för företagsmedborgarskap som deras branschkollegor och konkurrenter kan följa. Detta erkännande bekräftar den avgörande betydelsen av etik i dagens affärslandskap, säger Erica Salmon Byrne, Executive Chair & Chief Strategy Officer på Ethisphere, innan hon avslutar:
– Grattis till Clarios för deras fortsatta engagemang för etisk excellens och för att de visar att stark etik är bra affärer.

Etik och prestation: Etikpremien
De företag som utsetts till World's Most Ethical Companies® 2024 överträffade ett jämförbart index av globala företag med 12,3 procentenheter från januari 2019 till januari 2024.

Metodik och poängsättning
Bedömningsprocessen bygger på Ethispheres egenutvecklade Ethics Quotient® och omfattar över 240 frågor om kultur, miljö och sociala förhållanden, etik och efterlevnad, bolagsstyrning, mångfald och initiativ som stödjer en stark värdekedja. Den rigorösa processen fångar upp ledande praxis från organisationer i olika branscher globalt.

Hedersutmärkelser
För att se den fullständiga listan över årets hedersutmärkelser, besök webbplatsen för World's Most Ethical Companies på https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees

Clarios Sweden AB
Smedjegatan 6
131 34 Nacka
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564263985

Kontaktperson

Erica Fernqvist
Marketing Manager Nordics & Baltics
+46 704296016 erica.fernqvist@clarios.com

Sänd till en kollega

0.031