23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför är kupéfilter så viktiga?

För att ge fordonets passagerare bästa möjliga miljö och således en bättre körupplevelse, är god luftkvalitet lika viktig som en effektiv och välfungerande motor

Utöver att garantera bästa prestanda på luftkonditioneringssystemet (AC), skyddar också förstklassiga kupéfilter hälsa och välmående hos alla som sitter i fordonet. Dessa filter och filtreringssystem arbetar hårt för att optimera kupémiljön, och förhindrar luftburna partiklar t.ex. damm, föroreningar, pollen och andra allergener från att åka in i kupén och distrahera föraren från att hålla uppmärksamhet på vägen. De förhindrar särskilt partiklar från att åka in i värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystemen (HVAC). Utan ett korrekt fungerande kupéluftfilter får inte systemet det kontinuerliga flödet av ren luft som det behöver för att fungera effektivt

DENSOs kupéfiltreringssystem har tagits fram med samma kvalitetsstandarder som för originalutrustning (OE) med avancerade tekniker, design med lätt installation och lång och effektiv livslängd som gör att de klarar påfrestande användning varje dag. Genom att filtrera och fånga potentiellt irriterande och farliga partiklar innan de åker in i bilens kupé, ger dess filtersystem passagerarna en ren och tempererad miljö, och gör att de kan färdas utan att oroa sig och föraren kan koncentrera sig på vägen, utan att drabbas av ögonirritation eller att andas in bakterier och andra allergener.

Trots att kupéfilter traditionellt ansetts vara en säsongsprodukt har de nu blivit något som du behöver byta året runt, särskilt när användning av HVAC-systemet, oavsett säsong, slutligen har accepterats som inte bara den bästa lösningen för passagerarnas välmående, utan också för prestandan och livslängden för hela AC-systemet.

För att kunna leverera nödvändiga högeffektiva OE-kvalitetsbytesdelar till den oberoende sektorn erbjuder DENSO eftermarknad två typer av kupéfilter: standardpartikelfilter och kombinationsfilter, som har ett extra, lager aktivt kol inuti filtreringsmaterialet.

Partikelfilter:

DENSO partikelfilter tillverkas med ett högkvalitativt icke-vävt fleecematerial med upp till fem individuella lagers som ger enastående skydd mot damm, sot, pollen och partiklar. De har också en dammbehållare med hög kapacitet som håller föroreningar borta från fordonets inre och minimerar luftflödesmotstånd.

Kombinationsfiltret:

DENSO kombinationsfilter är ännu effektivare. De blockerar partiklar som är 1 000 gånger mindre än ett mänskligt hår och avlägsnar upp till 25 % mer större föroreningar än standardkupéfilter, så nästan 100 % av damm, pollen och fasta partiklar fångas innan de kan andas in. Utöver ett extra avancerat lager av aktivt kol inuti filtreringsmaterialet har de fördelen att garantera att kupéluften alltid är frisk, trevlig och hälsosam att inandas.

DENSOs utbud av kupéfilter utgörs av 233 delnummer som täcker runt 90 % av den europeiska fordonsparken.

För mer information om DENSOs utbud av kupéfilter samt dess kompletta eftermarknadsprogram, gå in på: www.denso-am.eu

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.047