23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nordisk gokartfinal avgjord: ”Färgstarkt initiativ sätter fart på intresset för branschen"

BASF Coatings, ett världsledande företag inom billack, har under våren 2024 arrangerat gokarttävlingar i Norden. Satsningen är en del av att stärka branschen, med fokus på ökad kännedom om lackeringsyrket. – Eventserien Glasurit Nordic Gokart Championship har haft som syfte att ge användare och kunder glädje och motivation, men även att skapa förutsättningar för kunskapsöverföring, kompetenshöjning och inspiration. Vi ville skapa ett sammanhang som skapar ökad kännedom om en bransch med stort rekryteringsbehov, säger Michael Wiborg, Marketing & Sustainability Manager, BASF Coatings Nordics.

Totalt har över 20 tävlingar körts i fyra länder, med start i februari. Den 18 juni var det final på Gokartcentralen i Göteborg, åtta finalister gjorde upp om segern. Vann gjorde Johan Jansson, yrkeslärare på MTG (Motorbranschens Tekniska Gymnasium) VUX-utbildningen i Göteborg. 

– Det behövs ökad kännedom om lackeringsyrket. Alla våra elever får jobb, det är brist på lackerare. Denna typ av arrangemang bidrar till att öka intresset, säger Johan Jansson, Fordonslärare, MTG VUX-utbildningen. 

Fartfylld eventserie med rafflande upplösning

Johan är nöjd med den egna insatsen i gokartturneringen. 

–  I kvalet i Kungälv kom jag tvåa. Då var jag inte nöjd, men insåg att jag var ringrostig. För ett par år sedan anordnade jag långloppstävlingar i gokart med elever på skolan, det gav rutin.

En långloppstävling i gokart går ut på att köra så många varv som möjligt på två timmar.

– Det var jag och en dåvarande elev som körde en timma var den gången.

Johan vann den svenska finalen i Glasurit Gokart Championship, som gick i Jönköping i slutet av maj. Två förare per land gick vidare till nordisk final.

Läs också Motormagasinets reportage från den svenska finalen

– Den nordiska finalen var riktigt härlig. Att träffa andra i branschen är givande, möten och samtal gör att vi lär av varandra. Jag är såklart också jätteglad över vinsten, jag var väldigt taggad. 

En fördel av att köra nordisk final på hemmaplan var att Johan omgavs av en rejäl hejaklack. 

– Mamma, pappa, min sambo, vänner, arbetskamrater och en tidigare elev var på plats och hejade på. Det var riktigt kul. Pappa var så stolt att tårarna kom när jag körde i mål.

Läs också Motormagasinets reportage om den nordiska finalen

Ökad kännedom om branschen och lackeringsyrket

Johan älskar sitt jobb som yrkeslärare inom lackering. 

– Varje dag är jag lika glad när jag går till jobbet. Att se elevernas utveckling från att vara helt gröna till att se dem dansa med sprutpistolen är en grym känsla. Jag hoppas att denna gokartturnering och all kommunikation kring den har bidragit till att fler fått upp ögonen för lackeringsyrket, säger Johan Jansson, Fordonslärare, MTG VUX-utbildningen. 

Samarbetspartners satte guldkant

Tack till Mirka, Hedson Technologies, Anest Iwata Scandinavia, Scangrip, SATA och Blåkläder med danska återförsäljaren SJEB A/S för engagemang och gott samarbete. Tillsammans sätter vi färg och fart på branschen!

 

BASF Coatings Services AB / Glasurit Billacker
Transportgatan 37
422 46 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE556236-4272

Kontaktperson

Senaste inläggen från BASF Coatings Services AB / Glasurit Billacker
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.032