23948sdkhjf

Upptäck faran i tid med nytt Radarsystem från Brigade

| Medlemsnyhet | Företag Ferdfelt Trading AB

Brigade Electronics har lanserat ett nytt radarsystem som förbättrar säkerheten genom att förare får tydliga varningar om personer eller hinder i vägen för manövrering av fordonet.

Brigade Electronics har lanserat ett nytt radarsystem som förbättrar säkerheten genom att förare får tydliga varningar om personer eller hinder i vägen för manövrering av fordonet.

Det nya radarsystemet, Backsense® är prisvärt och enkelt att använda för att säkerhetsförbättra arbetsmiljön på anläggningen. Alla modeller i sortimentet delar in det angivna detekteringsområdet i fem zoner och ger en visuell och hörbar varning när objekt kommer in i riskområdet.

Förare och operatörer kommer att uppskatta den nya Backsense® displayen i hytten med sin tydliga, lättlästa visuell varning, som består av fem lysdioder motsvarande fem distanszoner från fordonet. Varningssummern har en justerbar ljudnivå på 65 till 90 dB vilket gör det hörbara även i de bullrigaste arbetsmiljöer. Den robusta sensorn är konstruerad för att klara vatten, damm och lera, vilket gör den särskilt väl lämpad för drift under svåra förhållanden.

Radarsystemet styr radarstrålen så spridningen av strålen kan begränsas till bredden av fordonet (eller utanför om du vill) för att minimera falska larm på en trång plats eller i en fullsatt gruva eller stenbrott. Med detektionsområden på upp till 30m i längd, kan Brigades Backsense också användas för att hjälpa förarna att upprätthålla ett säkert avstånd när de reser i konvoj med tunga laster.

Fyra nya Backsense modeller finns tillgängliga. Den mest sålda är BS-8000 som är en fullt programmerbar produkt och är mest flexibel på marknaden och erbjuder ett skräddarsytt detekteringsområde från 3 m till 30m i längd och en bredd mellan 2 m och 10 m. De fem detektionszoner kan skräddarsys för att passa fordonet och dess omgivningar, liksom de områden där summern och annan utrustning, t.ex. en extern bbs-Tek® Vit Sound® varningslarm, används. Delar av fordonet som inkräktar på detekteringsområdet kan programmeras bort och all konfiguration sker enkelt med en PC-baserad programvara, inga dyra programmeringsverktyg måste köpas separat. Det finns också tre modeller med fasta detektionsområden: 3m, 4.5m och 6m längd.

För mer information, kontakta Jesper Wennerstrand på 070-100 77 94 eller på jesper@ferdfelt.se.

Om Brigade. Brigade Electronics grundades 1976 och är den globala marknadsledaren för backsäkerhet, synlighet och kollisionsundvikande produkter. Företagets rykte bygger på kvalitet och tillförlitlighet hos sina produkter och service och support. Brigadekoncernen är baserad i Storbritannien, har dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna och Sydafrika och är i samarbete med över 50 specialistdistributörer över hela världen.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Ferdfelt Trading AB

Stallarholmsvägen 46
124 59 Bandhagen
Sverige
Ferdfelt Trading AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.069