23948sdkhjf

Nytt racingfett

| Medlemsnyhet | Företag Drivledens Bildelar i Helsingborg

Specialisterna på delar för drivlinan, Drivknuten.se, presenterar nu ett helt nyframtaget specialfett för drivknutar och drivaxlar, främst kanske för motorsport men även för alla som vill förlänga livslängden på befintliga delar.

Drivknuten.se har tillsammans med en av sina partner tagit fram ett specialfett för drivknutar och drivaxlar som har en helt unikt sammansättning som helt saknar smältpunkt och klarar temperaturer upp till 1100 grader. De flesta andra fett på marknaden klarar sällan ens 300 grader innan det smälter eller helt förlorar sin smörjning.

Drivknuten´s unika fett är helt vattenfast och extremt trycktåligt genom sin sammansättning av finfördelade lamellpartiklar av aluminium, grafit och mikroniserat talk. Under tryck bildar dessa ämnen en enhetlig matris som skydd över metallen.

Fettet är därför särskilt lämpligt för racing där det ofta handlar om höga temperaturer i drivknutarna genom stora vinklar och att bromsarna hettar upp såväl nav som drivknutar.

Burken innehåller c:a 45 gram av specialfettet vilket räcker till en drivknut. Det finns även större förpackningar för storförbrukare. Priset är inledningsvis 119 kr inkl. moms före verkstadsrabatt.

Läs mer om specialfettet på hemsidan: Drivknuten.se

Medlemsnyhet

Företag
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Fornminnesgatan 4
253 68 Helsingborg
Sverige
Drivledens Bildelar i Helsingborg

Sänd till en kollega

0.075