23948sdkhjf

Vi utökar vårt program av framvagnsdelar - och använder vårt prov lager till kvalitetssäkring

| Medlemsnyhet | Företag Triscan A/S

Vårt sortiment av framvagnsdelar är brett täckande och med 98% den största inom den europeiska eftermarknaden. Marknaden utvecklas konstant - och vi ser ständigt till att vi är uppdaterade.

Under det senaste året har vi utökat vårt program med framvagnsdelar med mer än 340 referenser - inklusive många referenser till existerande såväl som nya bilmodeller, som på eftermarknaden endast kan köpas som originaldel - OES.​
 
Vår produktavdelning utökar löpande programmet av framvagnsdelar och det omfattar nu mer än 7 700 referenser. Att täcka en marknad innebär, att kunna leverera både de mer sällsynta som de helt nya reservdelarna till eftermarknaden. Några av de senaste exemplen är till Audi A4 länkarm (från maj 2015 och framåt) eller styrled, styrstag och spindelled för Hyundai Elantra (från oktober 2015 och framåt).

Som nämnts ovan innehåller vårt program av framvagnedelar också referenser till mer sällsynta bilar - det vare sig både små bilar och lyxbilar: Vi har redan upptagit de första framvagnedelar till BMW i8 (en löpande utveckling) under det senaste året - och nu har framvagnsdelar också utvecklats till den mindre i3, som snart kommer att hittas i programmet.

VISSTE DU: att Triscan - på eget initiativ - utvecklar och producerar framvagnsdelar?
 
Så här använder vi vårt prov lager till kvalitetssäkring av framvagnsdelar liksom andra produktgrupper.
I de senaste nyhetsbreven har vårt in-house testcenter fått en del omnämnande. Men testcentret är bara ett av de verktyg, vi använder för att säkerställa hög och pålitlig kvalitet. Ett annat viktigt verktyg är vårt prov lager, där vi förvarar prover av egna såväl som OEM-delar till bla. jämförelsetester. "Prov lagren hjälper oss att säkerställa en jämn kvalitet, eftersom det är möjligt att jämföra proverna med till exempel delar från nya leverantörer eller att använda dem till stickprovskontroll", säger Troels Madsen, vår Produktkoordinator med ansvar för framvagnsdelar. 

"För att säkerställa detaljerade och noggranna jämförelser används bland annat tekniska ritningar av delarna. I samarbete med våra leverantörer använder vi ofta 3D-skanning i utvecklingsfasen. 3D-scannern gör att vi kan jämföra Triscan-delar med motsvarande OEM / OES-delar. Det finns många sätt varpå du kan utföra en 3D-skanning, vardera baserat på olika tekniker. I vårt fall använder vi optisk skanning. Skannern har två inbyggda kameror och en projektor. Olika mönster projiceras på objektets yta och kamerorna tar samtidigt bilder från sina respektive positioner. Genom att analysera den geometriska deformationen av varje rad i de olika mönstren är det möjligt att generera en digital 3D-modell av objektets yta i detalj. På detta sätt kan vi tillförsäkra, att vår produkt är identisk med OEM-produkten, informerar Troels Madsen.  
 
Antal referenser: 7.728
Täckning: 98,36 %​

Medlemsnyhet

Företag
Triscan A/S

Engmarken 11
8220 Brabrand
Danmark
Triscan A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.057