23948sdkhjf

Ford presenterar nya helelektriska Explorer

Ford har presenterat sin nya helelektriska Explorer, en tuff elbil som kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd. Explorer är den första i en rad av nya elbilar från Ford som ska klara elomställningen i Europa. Den mellanstora crossovern erbjuder fem sittplatser och är utrustad för äventyr.

Helt elektriska Explorer är konstruerad och tillverkad i Tyskland och erbjuder en innovativ digital upplevelse som hjälper förare och passagerare att hålla sig uppkopplade och bekväma på resan. Funktionerna inkluderar en 15-tum skjutbar SYNC Move-pekskärm med ett uppkopplat infotainmentsystem och ljudsystem speciellt anpassat för interiören, trådlös appintegration och avancerad förarassistansteknik.

Den har en förvaring på cirka 470 liter. Den 17 liter stora konsolen mellan förare och framsätespassagerare rymmer en 15-tums laptop och ett privat förvaringsfack gömt bakom pekskärmen ger ett extra säkert förvaringsutrymme.

Futuristisk exteriörstyling matchas av en modern interiör. Designelement så som skulpterade sportiga säten och en sofistikerad soundbar som vanligen förekommer i revolutionerande konceptbilar än familjebilar. Allt detta i kombination med möjligheten att snabbladda från 10 till 80 procent på bara 25 minuter och på 500 000 laddningsplatser över hela Europa.

– Explorer är en banbrytare, och en ny typ av spännande elbilar från Ford. Genomsyrad av vårt amerikanska arv men byggd i Köln för våra kunder i Europa. Den är redo för de stora äventyren och fullpackad med allt våra kunder behöver för sina resor, säger Martin Sander, general manager för Ford Model e i Europa.

I spetsen för Fords elsatsning är den nya helelektriska Explorer företagets första elbil som byggs i Fords nya elektrifieringscenter i Köln, Tyskland och är ett stort steg mot målet att helt erbjuda en elektrifierad produktportfölj i Europa till 2030.

Laddningen är snabb och enkel, oavsett om du är på väg eller hemma. Explorer hjälper till att hitta de mest lämpliga laddstoppen på vägen. Laddning hemma kan dessutom schemaläggas så att laddningen sker när elen är som billigast och så att batteriet är laddat och kupén är förvärmd vid avfärd.

Explorer erbjuder också en mängd funktioner för att möjliggöra för förare och passagerare att de är lika fräscha när de har nått sin destination som när de gav sig av. Komfortutrustning som standard inkluderar uppvärmda framsäten och ratt, en masserande förarstol och klimatkontroll som låter föraren och framsätespassageraren välja sin temperatur. Även att öppna bilen har gjorts enkel med nyckellöst öppning och en valbar handsfree-baklucka som gör att ägare kan komma åt bagageutrymmet med en enkel benrörelse under bakre stötfångaren, perfekt när armarna är upptagna med sportutrustning.

Helt nya och elektriska Explorer kommer att finnas tillgänglig i två versioner, Explorer och Explorer Premium. Svenska priser kommer att kommuniceras senare under våren 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11