23948sdkhjf

Nästa generation Grandland kommer som elbil

Nästa generation Opel Grandland kommer att lanseras som en 100 procent elektrisk elbil. Det ska ske på den helt nya plattformen STLA.

I förra veckan meddelade bilkoncernen Stellantis att företaget investerar cirka 1,43 miljarder kronor i Opelfabriken som ligger i den tyska staden Eisenach. Det innebär att fabriken kommer fortsätta att vara en stor del av elektrifieringen som Opel går mot.

– Eisenach är en av våra mest kompakta fabriker och har demonstrerat stark drivkraft vad gäller kvalitetsförbättringar. Med Stellantis nya elbilsplattform kan Eisenachs skickliga arbetare fortsätta förbättra kostnad och kvalitet av fordonen som de producerar för våra nöjda kunder, sa Arnaud Deboeuf, Stellantis Chief Manufacturing Officer, i ett uttalande.

Stellantis har tidigare annonserat sina nya elbilsplattformar STLA som kommande modeller ska produceras på. Bland annat kommer nästa generation Opel Grandland att byggas på denna plattform, vilket innebär att modeller då kommer att erbjudas med en 100 procent elektrisk drivlina.

– Vi har byggt kvalitetsfordon här i fabriken i 31 år och hela tiden förbättrat vår konkurrenskraft. Vi kommer att fortsätta på den vägen med den nästa generation elektriska Opel Grandland. Detta beslut är ett mycket viktigt steg för Opel på vägen mot att bli ett helt elektriskt bilmärke i Europa under 2028, säger Opels vd Florian Huettl.

Fabriken i Eisenach firade 30 år under förra året. Produktionen startade 1992 med dåvarande generationen Astra, och numera har över 3,7 miljoner fordon producerats.

Opel Grandland har sedan start producerats i fabriken och är en av Opels mest sålda modeller. I dag erbjuds den även i det sportiga utförandet Opel Grandland GSE. Mer information om nästa generation Grandland kommer senare under året.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093