23948sdkhjf

Renault lanserar nya Espace

Renaults nya Espace, med plats för fem eller sju personer, ansluter sig till Renaults satsning på ett nytt produktsortiment i de större bilklasserna. Det så kallade C- och D-segmenten.

Renault menar att Espace startade en revolution redan 1983, och inledde en vision om framtiden. Espace har aldrig slutat förändras. Företaget anser att dagens helt nya Espace har en suv-känsla med en elegant design, där Esprit Alpine-versionen erbjuder en djärvare look med sin exklusiva satingrå färg, sportfrontsspoiler och svartrutiga grill.

Espace är tänkt att vara en bil för långresor med plats för fem eller sju personer, vilket gör den till Renault-seriens rymligaste modell. Den är totalt 4,72 meter lång, 14 cm kortare än föregående generation, men kupén är längre än tidigare, 2,48 meter till tredje raden. Passagerarna på andra raden, ska ha gott om plats för sina ben med en knäradie upp till 321 mm. Baksätet i andra raden är skjutbart upp till 22 cm. I femsitsigt utförande erbjuds ett bagageutrymme som rymmer upp till 777 liter och en lastlängd på 1,85 meter. Upp till 40 liter förvaring är fördelat i kupén varav 25 liter framtill.

Den kommer med en effektiv 200 hk E-Tech fullhybridmotor med en förbrukning på 4,6 liter per 100 km, vilket ska ge upp till 110 mils körräckvidd. Batteriet är självladdande.

Navigeringen sker med hjälp av de två OpenR-skärmarna och heads-up display. Open R link multimediasystemet integrerar Renaults och Googles anslutna tjänster med en mängd appar med exklusivt innehåll; planera en resa, hitta en parkeringsplats eller lyssna på favoritmusiken.

Beställningar av nya Espace uppges öppna under våren 2023 i Europa. I Sverige lanseras bilen under 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079