23948sdkhjf

Nya VW ID.7 blir starkare och uthålligare

Volkswagen ID.7 får en ny drivlina i höst som ska ge längre räckvidd och göra modellen snabbare och starkare. 

I slutet av året kommer nya Volkswagen ID.7 att lanseras. Den stora nyheten är att modellen kommer att utrustas med den nya elektriska drivlinan, APP550, som tillverkas vid Volkswagen Group Components fabrik i Kassel.

Bättre vridmoment och effekt utlovas, men framför allt även en längre räckvidd.

Siffermässigt handlar det om 258 hk och 550 Nm, det kan jämföras med dagens elmotor på 204 hk (150 kW) och 310 Nm.

Det är den kraftfullaste och mest vridmomentstarka drivlinan som hamnat i en ID.-modell.

Enligt WLTP beräknas räckvidden för nya ID.7 bli upp till 700 km beroende av batteristorlek.
– Eftersom det tillgängliga utrymmet inte har förändrats var vi tvungna att utveckla en ny drivlina som uppnår betydande prestanda- och effektivitetsförbättringar trots samma begränsningar. Detta var en stor utmaning för teamet. Resultatet visar att vi har kunnat minska användningen av råmaterial samtidigt som vi har uppnått en avsevärd förbättring av energieffektiviteten, säger Karsten Bennewitz, chef för Powertrain and Energy Systems på Volkswagens utvecklingsavdelning i ett pressmeddelande.

För att öka eldriftens effektivitet har Volkswagen optimerat ett antal komponenter. Drivlinan har ett energisnålt kylsystem som arbetar utan eldriven oljepump. Systemet kan bland annat kyla ner sig självt.

– Med vår mångåriga erfarenhet har vi optimerat hela systemet, till exempel genom användning av speciella elektroplåtar eller anpassade bearbetningsprocesser, och har på så sätt kunnat öka effektiviteten avsevärt, säger Alexander Krick, chef för Technical Development E-Drive, Power Electronics & Transmission på Volkswagen Group Components.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126