23948sdkhjf

Ford öppnar elektrifieringscenter i Köln

Ford har nyöppnat sin produktionsanläggning i Tyskland som går under namnet Köln Elektrifieringscenter. Där ska en ny generation elbilar göras helt koldioxidneutralt.

Tillverkaren skriver i ett pressmeddelande att de uppdaterat fabriken som grundades 1930 i Niehl i Köln till en kostnad av två miljarder dollar. Anläggningen på 1 250 000 kvadratmeter ska vara designad för att vara så effektiv som möjligt. Ford skriver att fabriken har fått en ny produktionslina, batterimontering, toppmoderna verktyg samt automationsprocesser. Detta ska göra det möjligt att tillverka fler än 250 000 elbilar per år.

Elektrifieringscentreet är enligt Ford deras första koldioxidneutrala anläggning och är en del i tillverkarens strävan att bli helt koldioxidneutrala i hela Europa. Ford säger att de kommer uppnå koldioxidneutralitet genom att all el och naturgas som driver fabriken är hundra procent certifierad som förnybar.

– Öppnandet av Köln Elektrifieringscenter blir starten på en ny generation av ren tillverkning av rena elbilar i Europa.. Denna anläggning blir en av de mest effektiva och klimatsmarta anläggningarna i hela industrin. Jag är stolt över att fortsätta arbeta mot en framtid med nollutsläpp för våra barn och barnbarn, säger Bill Ford, styrelseordförande på Ford.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094