23948sdkhjf

Avancerad svensk elbilsmarknad får Hyundai att starta dotterbolag

Hyundai Motor startar dotterbolag i Sverige för att dra nytta av framgångarna på den svenska elbilsmarknaden. 

Från och med 1 juli 2024 utökar Hyundai Motor sin närvaro på viktiga EV-marknader genom att etablera ett dotterbolag i Sverige. Det svenska dotterbolaget kommer att dra nytta av framgångarna som den nuvarande distributören Hyundai Bilar Import har gjort. 

– Sverige har ett stort strategiskt värde för Hyundai Motor Europe. Tack vare sin villighet att acceptera elfordon och integrera dem i sin vision om framtida mobilitet är Sverige en mycket viktig marknad för oss, säger Michael Cole, vd och koncernchef för Hyundai Motor Europe. 

Sverige har stor potential som en av de mest avancerade elbilsmarknaderna i Europa och världen. Utöver den progressiva svenska inställningen och den höga allmänna acceptansen för elbilar i landet, har Sverige också en tillförlitlig infrastruktur för elbilar, vilket gör laddning mer tillgänglig. Dessutom gör landets online-vilja och breda utbud av distributionskanaler det bekvämare för kunderna att köpa en elbil. Det är dessa förutsättningar som Hyundai vill dra full nytta av.

– Vi är stolta över att lämna över en stark och väl fungerande verksamhet till våra partners på Hyundai Motor Europe. Vi övertygade om att varumärket och dess utbud av elbilar fortsätter att prestera bra på den svenska marknaden, säger Bengt Larsson, country director för Hyundai Bilar Import. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203