23948sdkhjf

Billigare att ägna sig åt bilvård i sommar

Däck, fälgar och nya bildelar har ökat i pris det senaste året. Samtidigt har priserna på bilvårdsprodukter sjunkit. Det visar en undersökning från Klarna.

Inflationen är fortfarande över oss och det visar sig även vad gäller prisutvecklingen på några av de vanligaste bilprodukterna som svenskar köper på sommaren. Men det finns en kategori som sticker ut, nämligen bilvårdsprodukter, som i stället faller i pris.

– Denna sommar är ett bra tillfälle att utnyttja prisutvecklingen för att ge extra kärlek till bilen. Polera lacken, rengöra däcken, sudda bort repor och byta broms- och kylarvätska. Förutom att det är trevligt med en ren och snygg bil så är det också en smart investering i bilens livslängd och prestanda, säger Karin Haglund, konsumentbeteendeexpert på Klarna i ett pressmeddelande.

Klarnas prisdata och jämförelseverktyg visar även att fordonsdelar (+51 procent), bildäck (8 procent) och motorcykelutrustning (+3,5 procent) har fått högre snittpriser och samtidigt har antalet prisjämförelser också ökat.

– Inte helt förvånande ökar behovet av att prisjämföra för att hitta det bästa priset när saker blir dyrare. Till exempel har antalet klick på fordonsdelar ökat med 73 procent, bildäck med 20 procent och MC-utrustning med över 11 procent jämfört med juni 2022, säger Karin Haglund.

Prisutvecklingen på bilrelaterade produktkategorier

(Snittpriser juni 2023 vs juni 2022)

Fordonsdelar

+51%

Bilfälgar

+35%

Elfordon

+22%

Däck

+8%

Elbilsladdning

+5%

Bilbarnstolar

+4%

MC-utrustning

+3,5%

Bilvård och fordonstillbehör

-14%


Källa: Klarna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079