23948sdkhjf

Hedin laddar för succé

Hedin Mobility Group tar krafttag för att etablera sig på marknaden vad gäller snabbladdning.

Infrastrukturen gällande elbilsladdningar har inte hängt med utvecklingen med tanke på hur den svenska personbilsmarknaden har transformerats från fossil- till eldrivet de senaste åren.

Nu spänner en ny aktör sina muskler för att nå målet och bli en av de största aktörerna vad gäller snabbladdning i Sverige.

Det är Hedin Mobility Group som utvidgar sin affär och lanserar Hedin Supercharge.

I ett första steg uppförs 10 publika etableringar med totalt 47 laddpunkter i anslutning till Hedin-koncernens bilanläggningar runt om i landet. Laddstationerna kommer ha en effekt om 300 kW.

De första laddstationerna ska vara tillgängliga för kunder under augusti 2023.

– Jag brinner för elbilsladdning och det ska bli otroligt roligt att få vara med på satsningen med Hedin Supercharge. Vi går in på marknaden för elbilsladdning med höga ambitioner om att leverera enastående kundupplevelser vad gäller exempelvis hastighet på laddning och smidighet vid betalning, säger Erik Aspholmer, vd för Hedin Supercharge i ett pressmeddelande.

Till en början siktar Hedin Supercharge på att bli en av de större aktörerna i Sverige, där Hedin Mobility Group driver över 120 bilanläggningar. Ambitionen är att fortlöpande utöka satsningen på den europeiska marknaden. Totalt har Hedin Mobility Group drygt 270 anläggningar i tolv länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093