23948sdkhjf

LEDARE: On the road again ...

Motormagasinets sommarturné till de stora kedjornas verkstäder har varit uppskattad. Både av oss som rest runt på landets vägar, såväl som de vi har besökt. Nu ser vi fram emot nästa års Sverigeresa!

När ni läser den här ledaren är vi inne på vårt andra nummer där vi publicerar artiklar från den Sverigeresa vi gjorde tidigare i somras. På webben har vi hunnit med några fler. Det är andra året vi har gjort resan som visat sig vara väldigt populär och omtyckt. Både bland de fantastiska människor som driver verkstäderna såväl som hos er läsare.

Även om en del förutsättningar kan skilja sig åt beroende på var man finns i vårt avlånga land, landsbygd eller tätort, brottas och tampas de flesta med ungefär samma utmaningar. Till exempel att itta bra och kompetent personal, vad kommer Sermi innebära för verkstaden, hur mycket ska man satsa på att vidareutbilda sig för att kunna serva och reparera elbilar.

Det är andra året vi har gjort resan som visat sig vara väldigt populär och omtyckt.

Samtidigt svarar många att det är ungefär samma saker man tycker är roligast med att driva en fordonsverkstad. Felsökningar och att kunna möta och hjälpa kunderna ligger många gånger på plussidan. Skifta däck är något som man behöver ha för att ge ett så brett utbud av service som möjligt, även om det inte hör till de roligaste sysslorna.

För oss som skriver på Motormagsinet är det väldigt givande att få komma ut och möta de vi skriver för och om. Mötet i det verkliga livet är något artificiell intelligens och andra digitala hjälpmedel sannolikt aldrig kommer att kunna ersätta. Oavsett hur bra de blir. Jag tror också att detta gäller oavsett om man sitter framför eller bakom anteckningsblocket. Att få komma ut på plats brukar nämligen ofta skapa ringar på vattnet. När man sitter och pratar brukar det nämligen vara ofrånkomligt att man svävar ut, om än för kortare stunder, i annat än det man tänkt att skriva om från början. Det ger inspiration och upphov till nya spännande och viktiga artiklar vi kan sätta tänderna i och förhoppningsvis dela med oss av till er.

Även om vi under sommarens Sverigeresa har åkt ut till verkstäder knutna till de större verkstadskedjorna är det givetvis inget som hindrar oss från att åka ut resten av året också, samt till andra verkstäder. Oavsett om du driver en fristående verkstad, är en del av en kedja eller har en märkesverkstad är du varmt välkommen att tipsa oss om att komma ut och skriva om just er verksamhet. Det är något vi alltid uppskattar.

Avslutningsvis vill jag och mina kollegor rikta ett varmt tack till alla de verkstäder vi besökte i år. Det var en fantastisk avrundning innan sommarsemestern. Tack!

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109