23948sdkhjf

Starkt halvår för Meko

När Meko släppte sin delårsrapport för perioden 1 januari till 30 juni visade den på positiva siffror. Koncernen redogör att de växte inom alla affärsområden.

Under första halvåret ökade Mekos nettoomsättning med 27 procent till 8 265 miljoner kronor. Mellan perioden 1 april och 30 juni ökade de med 28 procent till 4 292 miljoner kronor. Mekos vd, Pehr Oscarson, säger i ett uttalande att det andra kvartalet visade att koncernen står stabilt även när konjunkturen sviktar.

– Vi ökade omsättningen, förbättrade rörelseresultatet och genererade ett högre kassaflöde. Särskilt viktigt var att vi stärkte vår finansiella ställning betydligt genom minskad skuldsättning. Samtidigt möter vi omvärldsutmaningar med framför allt stigande priser och det gör att vi nu intensifierar arbetet med att öka våra marginaler.

Mekos försäljning av sina fastigheter i Finland gjorde att koncernen kunde stärka sin finansiella ställning och minska skuldsättningen. I rapporten skriver Meko att de har ambitionen att driva utvecklingen av branschen inom alla områden.

– Meko ska även vara ledande inom hållbarhet. Därför är jag glad över att vi, som ett av de första företagen i branschen, under kvartalet länkade hållbarhetsmål till våra befintliga banklån. Detta ökar takten i vårt hållbarhetsarbete. Framför allt är det en förutsättning för att fortsätta leva upp till Mekos vision, vi möjliggör mobiltet; idag, imorgon och i framtiden, säger Pehr Oscarson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066