23948sdkhjf

Easee lanserar ny laddbox som uppfyller säkerhetskraven

Easee lanserar en ny laddbox som ska uppfylla alla säkerhetskrav som ställs på dessa produkter. Charge Lite har redan börjat säljas i Sverige  

Det norska laddboxföretaget Easee har haft det tufft sedan laddarna Home och Charge belades med försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket i Sverige i mars.

Nu presenterar de en ny laddare, Charge Lite, som enligt Easee har alla nödvändiga lösningar, tekniska som säkerhetsmässiga.

Dokumentationen är på plats och försäljningen har nu startat.

– Vi har totalt fått beställningar på över 4 000 laddare, fördelade på Norge, Sverige, Danmark och Nederländerna. Det är mycket glädjande att detta sker på de marknader där vi har haft det tuffast de senaste månaderna, säger Easees försäljningsdirektör Stefan Dekker.

Charge Lite lanseras även i Belgien och Österrike.

I Sverige är det installationsföretaget Efuel som är först på bollen.

– Vi, och marknaden, har väntat på den här produkten ända sedan säljstoppet och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en modern, säker och populär laddbox. Vi har följt den process som Easee drivit på med myndigheter och certifierade testinstitut och har fullt förtroende för att Easee följer relevanta EU-direktiv, säger Robert Rosenzweig, vd Efuel.

Vid utvecklingen av den nya produktserien har Easee samarbetat med ackrediterade testhus som TÜV Rheinland och TÜV SÜD för att laddaren ska hålla rätt standard.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078