23948sdkhjf

Volvos nya – ett ”skandinaviskt vardagsrum på hjul”

Volvo kommer med sitt största elfordon till dags dato. Senare i år kommer minibussen EM90 göras tillgänglig på den kinesiska marknaden.

Volvo har presenterat sin första helelektriska MPV (multi-purpose vehicle), eller minibuss. I ett pressmeddelande uppmanar fordonstillverkaren att man ska föreställa sig ett rum som förflyttar sig och där man bara kan vara sig själv. Volvo skriver att EM90, som den eldrivna minibussen blivit döpt till, är ett skandinaviskt vardagsrum på hjul. Fordonet ska inte bara ta föraren och passagerarna från punkt A till punkt B, det ska även skapa rum för deras liv.

Sajten Carnewschina skrev tidigare i somras om den kommande minibussen som är nära besläktad med Geelys Zeekr 009. De gissade att drivlinan precis exteriör och interiör skulle gå att känna igen på Volvos nya fordon. Zeekr 009 som började säljas tidigare i år har ett batteri på 140 kilowatt från CATL vilket ska ge en räckvidd på upp till 82 mil. De två elmotorerna som sitter i Zeekr 009 ger en totaleffekt på 400 kilowatt eller 536 hästkrafter och klarar av noll till hundra på 4,5 sekunder. 

Volvo EM90 kommer få världspremiär 12 november senare i år. Då kommer den även att finnas tillgänglig att förbeställa på den kinesiska marknaden. Än så länge är det oklart om den också kommer att säljas på den svenska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141