23948sdkhjf

Produkten som klarar sig undan nya utbildningskravet

Lack- och färgtillverkaren BASF Coating meddelar att en av deras produkter klarar sig undan utbildningskravet som kommit i en ny EU-förordning.

Från och med den 24 augusti säger en ny EU-förordning att alla som jobbar med produkter som innehåller diisocyanater måste gå en utbildning i hur man hanterar dessa. Anledningen är att de innehåller astma- och allergiframkallande ämnen. Detta är något Motormagasinet har skrivit om tidigare. Det finns dock undantag och det är om produkterna innehåller mindre än 0,1 procent diisocyanater.

Glasurit är en av BASF Coatings produkter och nu går tillverkaren ut och påpekar att den klarar sig undan det nya utbildningskravet.

– Efter tillkännagivandet av begränsningen av diisocyanater har Glasurit vidtagit omedelbara åtgärder eftersom hållbarhet och säkerhet för kunder och användare av produkterna är av största vikt. Avvecklingen i EU av produkter som innehåller en koncentration av antingen lika med eller mer än 0,1% diisocyanat var ett viktigt steg i rätt riktning. Jag är mycket nöjd med att vi, med aktivt stöd från flera team, kunde förutse och snabbt anpassa våra produkter till detta för ganska länge sedan. Det innebär att användare av våra produkter i EU inte behöver genomföra någon särskild utbildning, säger Rahel Reichmann, chef för hållbarhet på BASF Coatings.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093