23948sdkhjf

Röststyrning ska öka effektivitet

Ett nytt samarbete med Continental och Google ska förbättra möjligheten i röstkommunikation i bilen. 

Däcktillverkaren Continental har inlett ett samarbete med Google Cloud. Tanken är att erbjuda innovativa, flexibla och framtidsorienterade digitala lösningar för fordonsinsdustrin. Continental skriver i ett pressmeddelande att samarbetet kommer kombinera däcktillverkarens expertis inom automation och Googles data- och ai-teknologier för att skapa en ny generation av användarinriktade lösningar för automation.

På bilmässan IAA i Tyskland kunde de två visa upp deras första stora bedrift riktad mot kundmarknaden. Continental kommer nämligen att integrera Google Clouds ai-teknik i deras ”Smart cockpit hig-performance computer”, HPC, för att förnya röstassistens. Det ska enligt Continental öppna upp för nya sätt att kunna kommunicera med bilen.

– Genom att arbeta med Google Cloud kan vi accelerera vårt innovationsarbete och stärka våra lösningar för mjukvaran i bilen. Samarbetet kommer göra att våra kunder kan sänka kostnaderna, öka effektiviteten, flexibiliteten samt öka värdet för alla, säger Philipp von Hirschheydt, styrelseledamot på Continental.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095