23948sdkhjf

Bo Ericssons nya organisation tar jurist från Svenska Fordonsbranschen

Som namnet antyder har Bo Ericssons nya branschorganisation Fordonsjuristen en juridisk inriktning. Men då behövs också en duktig jurist.

Bo Ericsson menar att behovet av en branschorganisation begränsat för många företag och hänvisar till en undersökning som visar på att behovet av hjälp vid en konflikt, information om lagar, regler, ARN-anmälningar och andra juridiska frågor är något som både verkstäder och fordonshandlare är beredda att betala för.

Fordonsjuristen välkomnar därför Ulf Stefansson som har lång erfarenhet från Konsumentverket, konsumentvägledning och som jurist hos SFVF.

– Ulf är en välkänd, omtyckt och mycket skicklig jurist.

I samband med att Ulf Stefansson börjar hos Fordonsjuristen säger Bo Ericsson att små och medelstora fordonshandlare ska kunna få hjälp och stöd för att bedriva en framtidsinriktad seriös fordonshandel.

Enligt Bo Ericsson ökar konkurrensen om fordonsmarknaden för varje år, varvid intresset minskar för tjänster som uppfattas som mindre viktiga eller onödiga.

– Allt fler verkstäder gör sig oberoende för att man inte vill finansiera en dyr byråkratisk apparat. Många vill heller inte bli styrda av leverantören som sitter i styrelsen för branschorganisationen, säger han.

Enligt Bo Ericsson har varken verkstäder och fordonshandlare i dagens läge råd att betala dessa höga kostnader utan att få något tillbaka.

– Det behövs skäliga villkor och riktlinjer som står på den enskilde företagarens sida och här är Fordonsjuristens branschkunskap oslagbar. Vi måste vara trovärdiga i vår rådgivning och i det stöd vi ska ge till både verkstäder och handlare. Detta är inget som byggs upp över en natt utan det tar många år att skapa ett sådant förtroende, säger Bo Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111