23948sdkhjf

Hammar Maskin tummar inte på lacken

Olsforsbaserade företaget Hammar Maskin tillverkar sidlastare. De liftar som lyfter upp containrar på lastbilssläp. Men utöver att ha tillverkat dessa i nästan ett halvt århundrade är de också hejare på att lacka.

För tio år sedan bytte de till Glasurit, ett beslut som Hammar Maskins produktansvarige Johan Ahlborg är nöjd med. Han säger att de alltid får hjälp oavsett om de behöver hjälp med en snabb kulörsökning eller bara har en fråga.

– Det är aldrig några problem. Glasurits tekniker är en superstjärna som fortsätter att göra ett kanonjobb för oss, säger han i en kommentar.

Sidlastarna anpassar Hammar efter kundens önskemål, både i utförande såväl som färg. Johan Ahlborg förklarar att det finns en yrkesstolthet i varje sidlastare där även lackeringen ingår.

– När man bygger något från grunden som vi gör, från plåtark till färdig produkt, så kan man inte snubbla på mållinjen för att man snålar in på lacken. Det vore otänkbart för oss.

Johan Ahlborg säger att innan de bytte lackleverantör fick de omjobb på omkring hälften av alla chassin. I dag behöver de så gott som aldrig lacka om.

– På den tiden, alltså innan Glasurit kom in, beställde vi alltid dubbla mängden färg.

Han säger att Glasurit hjälpte dem med en lösning som sparade både material och tid. Till det gav den nya processen en så bra finish att det såg bra ut redan innan klarlacken lagts på.

– De kunde sätta fingret på vilka behov Hammar hade. De ställde rätt frågor, utvärderade och testade ordentligt och sålde inte på oss något vi inte behövde. Det var en viss intrimning med den tillsats vi använder i vår process, med de tog tag i detta och löste det. Det fungerar bra fortfarande, så vi är väldigt nöjda, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078