23948sdkhjf

Testlabb i Stallbacka öppnas upp på nytt

Verksamhetsutvecklingen av Stallbackaområdet fortsätter. Nu etablerar sig Recas på industricampuset.

Saabs och Nevs tidigare testlabb på Stallbackaområdet i Trollhättan, tidigare kallat tekniska, öppnar upp igen. 

Det är Trollhätteföretaget Recas som ger labbet nytt liv, vilket ger en rad olika branscher möjlighet att testa och validera produkter i ett tidigt skede av utvecklingsprocessen. 

– Vi vet att behovet är stort och det känns fantastiskt bra att kunna skapa bättre förutsättningar för näringslivets utveckling, en starkare välfärd skapas av att fler producerar och konstruerar säger Recas vd och grundare Micael Lawson, i ett pressmeddelande.

Recas har ett 70-tal anställda. De erbjuder en rad tjänster med fokus på konstruktion, produktion, IT och mjukvara. 

– Nu har vi faciliteterna och kan med ett flexibelt arbetssätt skapa lösningar även med andra företag med specialistkompetens inom testning. Våra teknikers långa erfarenhet och branschledande verktyg ger oss en unik möjlighet att erbjuda rätt expertis. Med labbet i vårt utbud kan vi erbjuda kompetens från blankt papper till provning av färdig produkt, säger Micael Lawson, som själv inledde sin ingenjörsbana på just Saab och Stallbackaområdet för 25 år sedan.

Ansvarig för Recas labbverksamhet med testutrustning för bland annat klimat, ljud och vibration, blir en  tidigare Saab-medarbetare, Mats Ericsson.

– Vi kan exempelvis återskapa alla former av väder och våra lokaler är designade för att testa och validera produkter från en stor variation av marknader och absolut inte bara till fordonsindustrin. Den här typen av testmiljöer och utvecklingsprocesser sträcker sig över flera olika branscher, inte enbart automotive, säger Mats Ericsson.

Recas testlaboratorium är utrustat med:

  • Mätlabb
  • Klimatvindtunnel
  • Ljud- och vibrationslabb
  • EMC-expertis

Källa: Recas

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079