23948sdkhjf

Skatteverket granskar däckverkstäder

I och med däckskiftessäsongen meddelar Skatteverket att de kommer kontrollera de företag som sysslar med detta. Kontrollerna kommer ske i hela landet.

Myndigheten skriver i ett pressmeddelande att de ska kontrollera om företagen som skiftar däck har kassaregister och personalliggare. Något som företag som driver verksamhet inom fordonsservice måste ha.

– Namnen på alla som på något sätt deltar i verksamheten, även praktikanter och inhyrd personal, ska föras in i personalliggaren, säger Christoffer Blomqvist som samordnar däckkontrollen.

Skatteverket förklarar att de flesta företag även omfattas av skyldigheten att använda ett kassaregister. I det registret ska all försäljning registreras och kunden ska erbjudas ett kassakvitto.

– Om vi misstänker att alla löner och intäkter inte deklareras kommer vi att gå vidare med en skatte­utredning. Du som kund ska alltid erbjudas kvitto när du handlar, oavsett om du har betalat kontant, med kort eller med Swish. Kvittot visar att försäljningen har registrerats i kassan. Om du inte får kvitto så begär det, då bidrar du till sund konkurrens, säger Christoffer Blomqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079