23948sdkhjf

Fler yrkesverksamma ska bli lärare

Utbildningsföretaget Academedia har lanserat en nationell kampanj för att fler yrkesverksamma ska skola om sig till att bli yrkeslärare. På så vis vill de motverka att kompetensbristen förvärras i framtiden.

Det är inte bara fordonsverkstadsbranschen som skriker efter utbildad personal. Bristen på kompetens finns även inom anläggnings- och transportbranschen bara för att nämna två till. För att motverka att bristen på yrkesutbildade förvärras ytterligare i framtiden har Academedia lanserat en kampanj för att locka fler yrkesverksamma att bli lärare.

– Målet med vår kampanj är att så ett frö hos människor som i dag jobbar som elektriker, VVS:are, mekaniker, undersköterskor och inom en mängd andra yrken, säger Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör och ansvarig för kampanjen, i en kommentar.

Hon säger att det är en jätteutmaning som måste lösas och att många redan gör stora insatser för att få fler att välja yrkesutbildningar.

– Det är bra, men vi behöver jobba lika hårt för att fler ska bli yrkeslärare. Yrkeslärare gör ovärderliga insatser för sina branscher och vi vet att många som börjat undervisa är väldigt nöjda med sitt val.

Paula Hammerskog förklarar att kampanjen ska ses som en av flera pusselbitar. Utöver kampanjen ska de även ha studie- och yrkesvägledare som kan ge individuell vägledning till de som vill skola om sig. Academedias kampanj kommer att gå i sociala medier och kompletteras med annonser och en informationssida om hur man blir yrkeslärare.

– Vi hoppas naturligtvis att kampanjen ska leda till att fler uppmärksammar yrkeslärare och att fler yrkesverksamma ser det som en möjlig karriärväg. Om vi kan bidra till att skapa nyfikenhet och intresse har vi nått en bit på vägen, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078