23948sdkhjf

KGK och Nederman inleder samarbete

Framöver ska KGK erbjuda kompletta lösningar för luftrening till service- och skadeverkstäder gällande avgas, svets, damm och sliputsug samt system för vätskedistribution och registrering.

KGK tar över försäljningen i Sverige för Nedermans lösningar och produkter för verkstäder. Därmed ska KGK erbjuda Nedermans sortiment av produkter och lösningar för utsug av avgaser, svetsgaser, damm och slipstoft. KGK ska även erbjuda Nedermans sortiment för smörjmedelshantering och upprullare för slang och kabel.

– Vårt nya samarbete innebär att KGK kan ta ett större helhetsansvar för en verkstads behov. Nu kan vi kunna utrusta en hel verkstad med exempelvis avgasutsug och hantering av olja. Det blir ett positivt tillskott för våra kunder som kan minska antalet kontakter för verkstadsutrustning, lika så till vår verksamhet som enbart sålt enskilda komponenter från Nederman tidigare, säger Patrik Resmalm, kategorichef på KGK.

Under en övergångsperiod kommer KGK och Nederman att jobba intensivt tillsammans.

– Vi har märkt att våra kunder gärna vill ha en one-stop-shop för verkstadsutrustning. Nederman ska under en övergångsperiod att backa upp med tekniker och säljkraft för att succesivt lämna över jobbet med att sätta ihop helhetslösningar och göra beräkningar till KGK, säger Mikael Leonsson, sälj- och marknadsdirektör hos Nederman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.828