23948sdkhjf

Sportig Toyota Hilux hyllar rallyvinster

Toyota Hilux sportar till sig. Med GR Sport II uppmärksammas japanernas vinster i Dakarrallyt och framför allt Gazoo racing. 

Toyota Hilux GR Sport II kan ses som en hyllning till Dakarrallyt där Toyota Gazoo racing har tagit hem totalsegern de två senaste åren.  

Dubbelhytten har smyckats med en interiör som går i svart med röda detaljer. Sportstolarna är i svart mocka och skinn, med kontrasterande röda säkerhetsbälten. GR-detaljer hittas på informationsdisplayen, instrumenteringen och nackstöden.

Dragvikten är 3 500 kg på kulan och en lastkapacitet på 1 000 kg på flaket. 

Rejäla skärmbräddare, röda spiralfjädrar och färgade monotube stötdämpare signalerar att detta är en upphottad Hilux. 

Sportkänslan understryks med hjälp av svarta 17-tums lättmetallfälgar och röda bromsok.

Hasplåten fram och GR Sport-märken fram och bak understryker modellens släktskap med Dakar Rally-bilarna. På frontgrillen hittas Toyotas klassiska namn-logotyp. Sidosteg, speglar, dörrhandtag och bakre stötfångare går i svart. 

Toyota Smart Connect multimediasystemet som styrs av en 8-tums pekskärm och erbjuder trådlös smartphoneanslutning via Apple Carplay eller Android Auto.

En kraftfull 2,8-litersmotor på 204 hk /150 kW och med ett vridmoment på 500 Nm ser till att sätta fart på pickupen. Paddlar på ratten ger möjlighet att växla den sexväxlade automatlådan manuellt.

Försäljningen av Toyota Hilux GR SPORT II startar 2024, med leveranser till återförsäljare under andra halvåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079