23948sdkhjf

De får pris av FKG

Fordonskomponentgruppen, FKG, har gett Stora leverantörspriset 2023 till National Sweden. FKG säger att det framförallt är deras hållbarhetsarbete som premierats.

National Sweden var nominerade tillsammans med sex andra företag till priset. Men det vår det långsiktiga hållbarhetsarbetet som National Sweden drivit sedan drygt sex år tillbaka som avgjorde det hela. I ett pressmeddelande påpekar FKG att det arbetet blir allt mer betydelsefullt för fordonsindustrins leverantörer när mobilitets- och transportsektorn gör sin gröna omställning.

National Swedens vice vd, Joakim Fritz, säger att de började med en översyn på sin gummisida där de utvecklade flera nya material.

– Vi har även gjort investeringar i byggnader och produktionsutrustning med tydliga hållbarhetsaspekter som möjliggör framtida mätning av CO2-påverkan ner på artikelnivå. Till detta ska läggas ett energieffektiviseringsprojekt tillsammans med Energimyndigheten och Siemens som inneburit en energibesparing på 40 procent, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125