23948sdkhjf

Reservdelar till Saab kommer fortsätta att produceras

Nu kan den Saabsuktande begagnatköparen slå till på en Saab utan att känna oro för eventuell reservdelsbrist. Trollhätteföretaget Techroi ska producera komponenter till de flesta Saabar som tillverkats.   

Trollhättebaserade teknik- och produktionsföretaget Techroi ska genom nytillverkning säkerställa att reservdelar även kommer att finnas till Saabbilar i framtiden.

Det är SSKR, Svenska Saabklubben Reservdelar AB, som ingått ett samarbetsavtal med Techroi om produktion av komponenter till Saabbilar på Stallbacka i Trollhättan.

– Tillsammans med Techrois kompetens och bakgrund inom fordonsindustrin, och speciellt Saab, kan vi härmed att säkerställa att vi kan hålla gårdagens Saabar rullande på framtidens vägar säger Göran Fredriksson, kommunikationsansvarig på SSKR i ett pressmeddelande.

Alla modeller omfattas av detta, från de första klassiska modellerna till de senast tillverkade.

– Möjligheten att tillverka svårfunna reservdelar och komponenter på just Stallbacka, tillsammans med de som en gång konstruerade och byggde bilarna är något extra. Det stärker både SSKR och hela Saab communityn, både i Sverige och på andra marknader, säger Göran och fortsätter:

– Detta är ett viktigt steg för att bevara Saabs bilhistoria långt in i framtiden. Det kommer att underlätta för ägare av både äldre och nyare Saabmodeller över tid. Genom att marknadsföra verksamheten även till de internationella Saabklubbarna, stärker vi varumärket Stallbacka/Trollhättan och ökar antalet besökare till staden och regionen, säger Göran Fredriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113