23948sdkhjf

Här bjuder de på bussbesiktningen

Kriget i Ukraina rasar vidare efter Rysslands brutala invasion. Samtidigt finns det flera eldsjälar som skänker allt från filtar till ambulanser och bussar.

Rysslands krig i Ukraina har medfört att flera skolor och skolbussar har förstörts. Något som lett till att många barn måste köras till alternativa skolor. Det ställer i sin tur krav på fler och längre skolbussar. Keolis skriver i ett pressmeddelande att de därför sett över sin bussflotta och kommit fram till att de har närmare 100 bussar som de skulle kunna skänka till Ukraina. Men bussar måste givetvis också vara säkra att köra och färdas i. Därför har flera partners, bland annat, Bilprovningen gett bussarna en översyn.

– När Keolis frågade om vi kunde ställa upp och kostnadsfritt besikta bussarna som ska skänkas till Ukraina var det en självklarhet för oss. Det känns fint att kunna göra detta tillsammans med Keolis som är en av våra större kunder. Att de första bussarna nu är på väg är ett glädjebesked, säger Stefan Hesselgren, chef för Bilprovningens operativa drift, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078