23948sdkhjf

Därför stänger Blocket av fordonshandlare

Som ett led i att motverka oseriösa fordonshandlare har handelssajten Blocket infört en striktare policy. Något som innebär att oseriösa aktörer kan stängas av.

19 oktober införde Blocket en policy att alla som handlar med fordon på deras sajt måste följa Allmänna reklamationsnämndens, ARN, rekommendationer. De som klandrats av nämnden under 2023 måste visa att de följt ARNs rekommendationer eller förlikats med konsumenten. Om detta inte sker kommer Blocket att stänga av handlaren tills de bevisat att de gjort just detta.

Anledningen till den nya policyn är enligt Blocket att de har en nollvision för oseriösa aktörer och bedrägerier på deras plattform.

– Nu kraftsamlar vi mot oseriösa fordonshandlare. Med hjälp av utökade resurser till vårt proaktiva säkerhetsarbete inom området kommer vi framöver öka vår bevakning av oseriösa handlingar av fordonshandlare till att även gälla handlingar utanför Blockets plattform. Inom detta arbete ingår bland annat att två gånger per år aktivt begära ut information från ARN om vilka handlare som inte har följt deras rekommendationer, säger Jessica Cervin, kundsäkerhetschef på Blocket, i en kommentar.

Handlare som klandrats av ARN har 30 dagar på sig att lämna in underlag till Blocket för att inte få sin annonsering avslutad.

– Vi jobbar ständigt för att skapa en så trygg och säker marknadsplats som möjligt och sedan vi blev uppmärksammade på behovet av att se över våra rutiner när det kommer till just ARN-ärenden har vi jobbat oerhört hårt med att se hur vi kan skärpa våra riktlinjer och bli mer proaktiva. Efter en längre tids intensivt arbete har vi nu landat i nya rutiner som kommer göra Blocket till en ännu bättre plats att köpa och sälja fordon på, säger Jessica Cervin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097