23948sdkhjf

Fords arbetshästar vill erövra Europa

Fords skåpbilar Transit Custom och Tourneo Custom kan skryta med mobilt kontor, flexibla bakstäten, 5g-modem och elektriska skjutdörrar.

Skåpbilarna som släpptes på den europeiska marknaden för några veckor sedan är den nya generationen från tillverkaren. Ford skriver i ett pressmeddelande att Transit Custom-serien är helt integrerad med Ford Pros digitala ekosystem. Något som ska underlätta företag i vardagen med mjukvara och tjänster. Transit Custom har fått en högteknologisk interiör som bland annat har en pekskärm på 13 tum med infotainmentsystemet SYNC 4. Skåpbilens ratt kan göras om till ett bord och kupén till ett mobilt kontor.

– Vår helt nya Transit Custom har stora skor att fylla – Europas mest sålda van och den mest sålda bilen alla kategorier i Storbritannien förra året. Vi var därför verkligen tvungna att göra vårt allra yttersta för att leverera en ännu bättre skåpbil till våra kunder. Nya Transit Custom kommer med ny design, digitala ekosystem och innovativa lösningar som hjälper till att revolutionera våra kunders produktivitet, säger Hans Schep, generaldirektör, Ford Pro, Ford Europa, i en kommentar.

Först ut kommer versionerna med dieselmotorerna EcoBlue. Ford räknar med att kunna leverera dessa i slutet av 2023. Näst på tur står laddhybriderna vilka förväntas komma under våren 2024. Därefter planerar biltillverkaren att släppa den helelektriska versionen E-Transit Custom under sommaren.

EcoBlue-motorerna kommer i versionerna 136 hk, 150 hk och 170 hk. Ford hävdar att de minskar co2-ustläppen med upp till sex procent, jämfört med den tidigare modellen. Tillverkaren har satt in en sexväxlad manuell växellåda i Transit Custom och en åttastegad finns som tillval. Något som ska kunna ge en högsta dragkapacitet på 2 800 kilo.

Vi var därför verkligen tvungna att göra vårt allra yttersta för att leverera en ännu bättre skåpbil till våra kunder. Hans Schep

Tourneo Custom kommer som sagt också i en uppdaterad generation. Skåpbilen erbjuder flexibla baksäten som kan ställas in i en mängd olika kombinationer.

– Oavsett om det är en aktiv familjeresa på helgen eller en transfer till flygplatsen med stil är nya Tourneo Custom ett övertygande val med sina lyxiga egenskaper och banbrytande design som garanterar komfort för bilens passagerare, säger Hans Schep, generaldirektör, Ford Pro.

Skåpbilen kommer även de med Fords EcoBlue-dieselmotorer där det går att välja mellan 150 och 170 hästkrafter. Även här förväntas en helelektrisk version att komma nästa sommar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094