23948sdkhjf

Jeep Avenger får Goodyeardäck

Däcktillverkaren Goodyear kommer med flera nyheter. Utöver en satsning på lätta kommersiella fordon ska deras däck även komma som originalutrustning till Jeep Avenger.

Jeep har valt däck från Goodyear som originalutrustning till den nya Avengermodellen. Däcktillverkaren skriver i ett pressmeddelande att produkterna som godkänts omfattar sommardäcket EfficientGrip Performance 2 samt EfficientGrip 2 SUV.

Goodyear säger att utvecklingen går i linje med deras EV-redostrategi. Något som innebär att däcktillverkaren har åtagit sig att förse elbilar och hållbara transporter med innovativa däcklösningar.

De två däckmodellerna som Jeep Avenger utrustas med ska enligt Goodyear reducera buller, optimera rullmotståndet samt ha en förbättrad hållbarhet. Något de menar gör däcken till det perfekta valet för elbilar. Goodyear hävdar också att EfficientGrip Performance 2 ska ge minst 20 procent längre körsträcka jämfört med den näst bästa konkurrenten som testats.

Tillgängliga däckdimensioner för EfficientGrip Performance 2 är 215/55R18 99V XL och 215/60R17 96H för EfficientGrip 2 SUV.

Utöver däcken till Jeep Avenger meddelar Goodyear också att de kommer stärka sitt utbud för lätta kommersiella fordon. Under 2023 ska tolv nya dimensioner i serierna Goodyear EfficientGrip Cargo 2 och Goodyear UltraGrip Cargo att introduceras.

– Vi tror att marknaden för lätta kommersiella fordon kommer fortsätta växa det här årtiondet, så Goodyear fortsätter att innovera med teknologier som är inriktade specifikt på det här segmentet. Genom att använda premiumdäck som ger högre tillförlitlighet och hållbarhet kan åkerier reducera utgifterna och stillastående tid, säger Sonia Leneveu, marknadsdirektör på Goodyear, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079