23948sdkhjf

Ny elbil ska få Cadillac på rull i Sverige

Cadillac har flera gånger försökt slå sig in på den europeiska marknaden utan att lyckas. Nu gör de ett nytt försök med elbilen Lyriq. 

Från och med i dag kan svenska kunder besöka Cadillacs mobila upplevelsecenter i Kungsträdgården, mitt i Stockholm, för att se, provköra och beställa nya Lyriq.

Namnet Lyriq en flirt med musiken där Cadillac, enligt dem själva, är ett av de mest representerade varumärkena.

Ultium, GM:s batteriplattform, hittas i chassit vilket ska säkerställa en spännande körupplevelse med en enastående start- och omkörningsacceleration samt dynamisk och bekväm körning.

Ett 12-moduls Ultium-batteri på 102 kilowattimmar och två Ultium-drivenheter kommer att leverera, en av GM uppskattad, räckvidd på 530 km på full laddning samt 528 hästkrafter.

Infotainmentsystemet är sömlöst integrerat med Google Built-In som kommer att erbjuda en rad bekanta funktioner såsom Google Maps.

Ultium Energy Recovery-systemet, som återvinner och lagrar spillvärme från Ultiums framdrivningssystem, ska bli en viktig räckviddshjälpreda, särskilt under vinterkörning. Den kan också fånga upp och använda fukt både inifrån och utanför fordonet, inklusive kroppsvärme från passagerare.

Den mobila enheten som används för att lansera den nya bilmodellen kommer från början att hittas i Kungsträdgården för att sedan  rulla vidare till Malmö, Göteborg och Uppsala. 

Där kan besökare lära sig mer om fordonet och teknologin genom att prata med produktexperter på plats som också kan hjälpa dem att konfigurera och beställa sin egna Lyriq.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096