23948sdkhjf

Unikt Vetlandaföretag varslade om blockad i Tesla-konflikten

Nästa företag och bransch att dras in i avtalskonflikten mellan Tesla och IF Metall är det Vetlandabaserade tillverkningsföretaget Hydro Extrusions.

IF Metall går in i en ny varselfas. Denna gång lägger fackförbundet en blockad mot Hydro Extrusion i Vetlanda, ett företag som tillverkar tillverkar aluminiumprofiler som bilar behöver till sitt krockskydd.

Det är enligt IF Metall det enda företaget i Europa som tillverkar dessa delar. 

– Vi gör det för att trappa upp konflikten då Tesla bedriver organiserat strejkbryteri och på alla sätt försöker runda konfliktåtgärderna. Det här är ett steg för att se till att det blir besvärligare för dem helt enkelt, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä, till tidningen Dagens Arbete, och fortsätter:

– Utan den detaljen kan man inte leverera bilen. Så det är väldigt kännbart.

Vi har våra avtal och får på något sätt förhålla oss till det här och hitta lösningar framåt. Jonas Bjuhr, Sverige-vd för Hydro Extrusions.

Hydro Extrusions säger att de nu får se över verksamheten för att hitta en väg framåt efter att varslet träder i kraft.

– Det är så klart blandade känslor. Vi har fantastiska medarbetare som gör jättefina produkter, men vi förstår att det är spelregler som gäller och vi har våra avtal och får på något sätt förhålla oss till det här och hitta lösningar framåt, säger Jonas Bjuhr, Sverige-vd för Hydro Extrusions till P4 Jönköping.

Artikeln är en del av vårt tema om Strejken mot Tesla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079