23948sdkhjf

Minibussen rymmer en familj och lite till

Peugeots nya minibuss riktar sig mot företag och rymmer upp till nio personer. Franska tillverkaren utlovar upp till 35 mils räckvidd på en laddning.

Minibussen Peugeot E-traveller kommer i två längder och tillverkaren säger att interiören kan modifieras för att rymma fem och upp till nio platser. Med nio personer i bilen rymmer bagageutrymmet 1 500 liter och om bara två till tre personer åker med är det hela 4 900 liter.

Peugeot riktar sig främst mot företag med sin eldrivna minibuss vars elmotor på 100 kilowatt (136 hästkrafter) och 260 Nm ger en topphastighet på 130 kilometer i timmen. Med tre körlägen ska föraren också kunna anpassa varje resa efter behov. ECO är till för de resor när räckvidden är prioriterad och då stängs bland annat funktioner som AC av. Körläget Power ska ge föraren högsta vridmoment och hästkrafter för största möjliga kraft och läget Normal är till för vad det låter som, standardkörning.

Fordonet har även effektiv regenerativ inbromsning som kan aktiveras i tre nivåer. På så vis kan föraren själv styra hur hård inbromsningen blir och hur mycket energi som återges till batteriet.

Batteriet är på 75 kWh och Peugeot lovar att det ska räcka till 350 kilometers körning. Bilen kan laddas med en trefas 11 kW-ombordladdare och vid en snabbladdningsstation ska det kunna laddas från fem procent till 80 på under 40 minuter.

Som de flesta andra fordonstillverkare har Peugeot även satsat på det digitala. De utlovar en smidig uppkoppling och tillgång till smarta förarassistanssystem som farthållare, autobroms, aktiv skyltavläsning och filhållningsassistent.

En tio-tums pekskärms ska kontrollera alla system och förare så väl som passagerare ska kunna ta del av uppkopplingsmöjligher. Med appen MyPeugeot ska bilägaren även kunna fjärrstyra elektriska funktioner som laddning och förvärmning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078