23948sdkhjf

Yaris Cross blir kraftfullare

En uppdaterad Yaris i fritidskläder är nu officiell. Yaris Cross bjuder som vanligt på högre markfrigång och femte generationens hybridteknologi.

Toyota Yaris Cross såg dagens ljus 2021 och kommer nu i en uppdaterad version.

Enligt företaget har fokus för Yaris Cross varit att optimera modellens utmärkande egenskaper. Det betyder ny elektrisk hybriddrivlina med snabbare och förbättrad prestanda. Uppiffade styling-detaljer i ett urbanare snitt. Toyota T-Mate, japanernas säkerhets- och förarassistanssystem, har förbättrats och utökats. 

Drivlinemässigt vässas modellen tack vare femte generationens hybridteknologi. En ny hybriddrivlina, "Hybrid 130", läggs till och ska locka B-segmentkunden som inte vill kompromissa med prestandan.

1,5-liters elhybridsystemet har utrustats med en ny växellåda som har en större och kraftfullare elmotor. Uppdateringarna ger en 14 procentig ökning av den totala systemeffekten – från 116 hk/85 kW till 132 hk/97 kW. 

Den nya Hybrid 130-drivlinan introduceras i de högre utrustningsversionerna, inklusive nya Premiere Edition och GR SPORT. Yaris Cross kommer också fortsättningsvis att erbjudas med hybridsystemet på 116 DIN hk/85 kW, då benämnt ”Hybrid 115”.

Både Hybrid 115 och Hybrid 130 finns att få i kombination med Toyotas intelligenta fyrhjulsdrift, AWD-i. Det växlar automatiskt mellan framhjulsdrift och fyrhjulsdrift beroende på vägförhållanden. Systemet har också en manuell funktion för att kunna välja körlägena Trail eller Snow.

Kundbokningar Toyota Yaris Cross beräknas starta i början av december 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078