23948sdkhjf

Bästa färgerna för bilen

För tre av fyra svenskar är färgen en viktig och avgörande faktor vid köp av ny bil. Det visar en undersökning som Kamux har gjort.

Enligt Kamux undersökning svarar 27 procent att bilens färg är mycket viktig när de tar ett beslut om köp. 47 procent anser att det är ganska viktigt. Enbart fyra procent svarar att färgen inte alls är viktig när de ska köpa ny bil.

Statistik från Transportstyrelsen visar att det sedan 2019 är vanligare med en vit bil än en svart. Det är dock en trend som kan ändras framöver då 27 procent av de svarande säget att de föredrar svarta bilar. Vita hamnar först på femte plats. Andraplatsen innehas av blå, grå och silver. 13 procent av svenskarna föredrar dessa färger på sin bil.

– Det är spännande att följa trenderna i bilbranschen. Särskilt viktigt är det som försäljare av begagnade bilar då vi behöver kunna sälja vidare de bilar vi köper in. Och vi vet att bilens färg absolut har stor betydelse. De senaste åren har silvriga, gråa och vita bilar varit mycket populära och det är också de färger vi har mest av i lager just nu. Men jag delar bilden av att intresset för svarta bilar ökar, så det blir intressant att se hur färgtrenden utvecklas framöver, säger Kerim Nielsen, vd på Kamux, Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078