23948sdkhjf

Meko effektiviserar i Norge

Meko vill optimera sin verksamhet. Därför genomför koncernen ett antal förändringar, framförallt i vårt grannland Norge. Insatser som ska ge årliga nettobesparingar på minst 66 miljoner kronor.

Meko skriver i ett pressutskick att de bland annat vill stärka servicen och minska utsläppen från varutransporter.Koncernen kommer minska antalet lager i Norge från 51 stycken till 32. Följden enligt Meko kommer att bli att kunder både i Mekonomen och Meca får tillgång till fler lokala lager jämfört med i dag. Initiativet i Norge beräknas spara 43 miljoner kronor under 2024 och årliga nettobesparingar på minst 66 miljoner från 2025 och framåt.

– Detta är ett av flera kommande steg i vårt initiativ att bygga ett starkare och mer lönsamt Meko. Med fullt kundfokus kraftsamlar vi på rätt ställen samtidigt som vi minskar utsläppen från våra transporter eftersom vi tar bort många leveranser som idag löper parallellt. Vårt mål är att servicenivån ska bli bättre än tidigare där våra kunder kan dra nytta av ett bredare utbud och marknadens snabbaste leveranser, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Meko.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.547