23948sdkhjf

Drivmedelskedjan köper bilpool

OKQ8 köper bilpoolsföretaget Move Abouts svenska verksamhet. Det meddelar företaget i ett pressutskick.

Move About har 120 platser fördelade på 30 orter i Sverige. OKQ8 säger att genom köpet kommer tillgängligheten på delade bilar öka i anslutning till där människor bor och arbetar.

– Köpet av Move Abouts verksamhet i Sverige är en strategiskt viktig affär i linje med vår övertygelse om att vara en del av omställningen och att bidra till en ökad hållbar mobilitet i samhället. Att kunna erbjuda lättillgängliga mobilitetstjänster till företag, kunder och medlemmar har varit vårt fokus under en längre tid. Därför känns det fantastiskt att genom förvärvet kunna erbjuda bilpooler på över 120 platser i Sverige, säger Petra Edlund, Head of Mobility, på OKQ8, i en kommentar.

Move About grundades 2007 i Norge och är i dag närvarande även i Sverige och Tyskland. Olaf Jonasson, vd för Move About Group, säger att de sedan starten haft fokus på hållbar utveckling och blivit ledande inom elbilspooler och optimering av fordonsflottor.

– Med OKQ8 som ny ägare av verksamheten så ser vi att affären kommer att kunna fortsätta växa och vidareutvecklas långsiktigt. Våra kunder kommer att få en ökad flexibilitet då hyrbilar och bilpooler kompletterar varandra och OKQ8 stationsnätverk ger en bra service. Det känns bra att ha hittat en ny ägare som delar vår vision om att bidra till en hållbar mobilitet genom ökad delning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062