23948sdkhjf

Från dammsugare till elbil – Xiaomis första modell officiell

Xiaomi SU7 – det är namnet på den senaste elbilsutmanaren från Kina. Xiaomi lär ha starka ekonomiska muskler för att kunna vara konkurrenskraftiga på den tuffa fordonsmarknaden.

De har redan dammsugare, mobiltelefoner och elscooters i produktportfölj, men nu kommer även den första elbilen.

Vi talar givetvis om kinesiska Xiaomi som under den västerländska julledigheten har släppt de första officiella bilderna på Xiaomi SU7.

Bilen ska inte ses som en instegsmodell utan kommer snarare att försöka konkurrera med bland andra Tesla Model S. Demobilar ska redan ha levererats till ett antal Xiaomi-butiker på hemmaplan i Kina. 

Förutom bilder så presenteras även en hel del detaljer om bilen.

SU7 kan beställas med tre olika egenutvecklade motoralternativ. Hyperengine V8 är starkast och levererar 578 hästkrafter och 635 newtonmeter. Därefter kommer Hyperengine V6s med sina 374 hästkrafter och 500 newtonmeter samt Hyperengine V6 med 299 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Med det största batteripaketet på 150 kwh så uppges räckvidden till 120 mil, men det ska som vanligt tas med en rejäl nypa salt.

Modena-plattformen som SU7 byggs på ger en bil som mäter 500 centimeter på längden, 196 centimeter på bredden och är 146 centimeter hög. 

Bagageutrymmet har plats för 517 liter och frunken lastar 105 liter.

Serieproduktionen ska komma igång redan i vår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156