23948sdkhjf

Hedin Bil expanderar med MG

MG:s intåg på den svenska marknaden kan liknas vid en succé. Nu tar Hedin Bil märket till Finland.  

Hedin Bil fortsätter att växa i Finland. MG Motor Europe har utsett Hedin Mobility Group till distributör för MG i Finland. 

– Vi är mycket glada över att ytterligare expandera MG i Norden. MG har varit en succé i Sverige och vi ser fram emot att kunna erbjuda finska konsumenter hela vårt modellprogram, säger Aiden He, vd MG Benelux and Nordic, i ett pressmeddelande.

Det blir Hedin MG Finland, ett helägt dotterbolag till Hedin Mobility Group, som ska att marknadsföra och distribuera MG:s kompletta utbud av personbilar, inklusive reservdelar och tillbehör till auktoriserade MG-återförsäljare.

Nätverket kommer till att börja med bestå av 13 fullserviceanläggningar som drivs av återförsäljargruppen Hedin Automotive. 

– Efter att ha testat den finska marknaden med en begränsad försäljning av MG under andra halvåret 2023 vet vi att det finns ett stort intresse för varumärket i Finland. Vi är mycket nöjda över att utöka vårt partnerskap med MG Motor Europe och att möjliggöra för fler finska kunder att uppleva utsläppsfri mobilitet genom MG:s utbud av innovativa och säkra produkter, säger Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Mobility Group i pressmeddelandet.

Finska kunder ska erbjudas hela modellutbudet av MG:s elbilar och laddhybrider och kommer att omfattas av tillverkarens sjuåriga garanti och vägassistans.

Säljstart och kundleveranser förväntas inledas under det första kvartalet 2024.

MG:s utbud

MG4 Electric – helelektrisk halvkombi

MG5 Electric – den första 100% elektriska kombin

MG ZS EV – helelektrisk SUV

MG Marvel R Electric – helelektrisk premium-SUV

MG EHS – laddhybrid SUV

MG HS och MG ZS (bensindrivna SUV:ar)

MG4 Electric Trophy Extended Range samt MG4 XPOWER, att lanseras under 2024.

Källa: Hedin Mobility Group

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099