23948sdkhjf

DHL väljer eldriven Ford Transit

Allt fler transportföretag ställer om till eldrivna fordon. DHL har nu fått sina första Ford E-Transit. 

DHL, ett av världens största transport- och logistikföretag, har fått sina 50 första Ford E-Transit levererade till den svenska verksamheten. 

Bilarna är skräddarsydda för DHL:s behov och möjliggör fler hållbara transportlösningar.

– Att DHL Express nu går över till helt elektriskt och väljer nya E-Transit som transportbil illustrerar tydligt Ford E-Transit kompetens och förmåga att sörja för olika typer av företag och deras varierande behov. Den unika kombinationen av att den finns i 25 olika varianter, har hög lastkapacitet och lång elektrisk räckvidd har på kort tid gjort detta till ett mycket populärt helelektriskt val, säger Mikaela Gerdes, försäljningsansvarig Fleet på Ford Sverige.

DHL Sverige ser  fram emot att att ta bilarna i full drift.

– DHL har som ambition att vi ska ha fossilfria leveranser och första E-Transit skåpbilen är ett viktigt steg mot det målet. Ford E-Transit är ett ledande helt elektriskt transportfordon som både kan skräddarsys för våra speciella behov och passar bra in i vår ambition och strategi för framtiden. Nu är vi verkligen igång med en helt elektrisk omställning. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder leverans direkt till dörren med elektriska skåpbilar, säger Thommy Hall, Vice President Operations DHL Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093