23948sdkhjf

Volkswagen lägger till AI i sina nya modeller

AI-verktyget ChatGPT ska bli tillgängligt även i Volkswagens bilar, det presenterade biltillverkaren på CES-mässan i USA. Deras nuvarande röstassistent IDA kommer kunna svara på allmänna kunskapsfrågor utöver de vanliga funktionerna som att styra infotainmentsystemet.

ChatGPT kommer att erbjudas i alla ID-modeller samt nya Tiguan, Passat och nya Golf som presenterades i kamouflerad skrud på mässan. Verktyget integreras via koncernens teknikpartner Cerence Inc. som har utvecklat en fordonsbaserad ChatGPT-integration.

– Med Cerence Chat Pro får Volkswagen en fordonsbaserad ChatGPT-integration som erbjuder flexibilitet, anpassning och enkel driftsättning, samtidigt som säkerhet och användbarhet prioriteras för förarna. När vi blickar framåt kommer Volkswagen och Cerence tillsammans att undersöka samarbeten för att utveckla en ny storspråksmodell-baserad användarupplevelse som grunden för Volkswagens nästa generation av bilassistenter, säger Stefan Ortmanns, vd för Cerence i ett pressmeddelande.

För föraren kommer röstassistenen fungera precis som vanligt. Ställer man en fråga till IDA som inte kan besvaras av det vanliga systemet skickas frågan anonymt vidare till ChatGPT och IDA svarar. Alla frågor och svar raderas efter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078