23948sdkhjf

Tunga kedjan växer kraftigt

Verkstadskedjan Experten Group köps upp av Malte Månson. Detta innebär 26 nya verkstäder till koncernen i bland annat Stockholmsområdet, Enköping, Uppsala, Malmö och Göteborg.

Experten Group har åtta verkstäder fokuserade på bussar, lastbilar och transportbilar. I dagsläget omsätter kedjan cirka 145 miljoner och kommer tillsammans med Malte Månson omsätta drygt 600 miljoner 2024.

– Vi blir inte bara en koncern med 26 verkstäder, utan en sammansvetsad gemenskap dedikerad till att sätta kunden i fokus. Vi stärker även vår ställning som den största oberoende aktören på eftermarknaden för kommersiella fordon i Sverige. Detta förvärv möjliggör synergier som kommer att stärka vår förmåga att leverera kvalitetstjänster och en ännu bättre kundupplevelse. Vi har en tydlig plan för vår expansion och förvärvet skapar en stark position på bussar, samt skadereparationer genom den mycket moderna anläggningen med lackering av tunga fordon som Experten nyligen utvecklat i Enköping, Säger Staffan Lindewald, VD på Malte Månson Group i ett pressmeddelande.

Inga större förändringar kommer göras i Experten Group, ledningsteamet får sitta kvar och arbeta med en smidig övergång och integration av de två organisationerna. Tillträdet ska ske under årets första kvartal.

– Jag är otroligt stolt över den resa jag och mina medarbetare i Experten Group har gjort sedan starten av 2010. Att nu gå samman med Malte Månson och vara en del av den snabbt expanderande koncernen är en strategisk och spännande nästa fas för oss. Möjligheten för min organisation att vara med i ett större sammanhang är mycket lockande, vi på Experten tillsammans med Maltes gäng kommer att bli ett oslagbart team som kommer att sätta en ny standard i branschen. Vår gemensamma fokus på kunden och medarbetarna är hörnstenarna i detta partnerskap. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Malte Månson och det utökade teamet av medarbetare för att skapa ett ännu bättre kunderbjudande, säger Erik Hult, VD och grundare av Experten Group i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078