23948sdkhjf

Hyundais minsta suv Bayon får ett lyft

Hyundai uppdaterar B-klassuven Bayon. Ny design och ett antal säkerhetsfunktioner är några av nyheterna.

Efter tre år på marknaden är det dags för en uppdatering av Hyundas instegssuv Bayon. Döpt efter den franska staden Bayonne är den sydkoreanernas inropare i B-suvsegmentet.   

Stort fokus har lagts på den digitala förarmiljön och infotainment-funktioner har förbättrats ytterligare. 

En 4,2-tums LCD-instrumentering och en 10,25-tums Audio Visual Navigation Screen, AVN, är standard och Over-the-Air, OTA, kartuppdateringar har introducerats.

10,25-tums konfigurerbara digitala instrumenteringen med grafik som varierar baserat på körläge, Apple CarPlay och Android Auto, trådlös mobilladdare och den senaste uppdateringen av Bluelink® telematik finns att hitta i tillvalslistan.

Exteriört så är några av designnyheterna att varselljusen i form av en ledlist har integrerats i fronten och formen och mönstret på främre stötfångaren, liksom kylargrillen, har ny design. Nya 16- och 17-tumshjul har även tillkommit.

Ett antal halvautonoma körfunktioner sticker ut i jämförelse med konkurrenter segmentet. Lane Following Assist (LFA) , Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Driver Attention Warning (DAW) och Vehicle Departure Alert (LVDA) är några exempel på säkerhetsfunktioner som hittas på uppdatera Bayon.

1,0 T-GDi 48v, 100 hk (mildhybrid), och 1,25 MPi, 84 hk, är liksom tidigare de bensinmotoralternativ som erbjuds.

Inga priser är kommunicerade men nuvarande modell startar på 209 900 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094