23948sdkhjf

Schibsted lanserar ny bilauktionstjänst

Nu kommer det ytterligare en bilauktionssajt. Wheelaway riktar sig till privatpersoner som vill sälja sin bil till bilhandlare.

Blocketägaren Schibsted satsar på en auktionssajt för begagnade bilar. Där kan privatpersoner sälja sina bilar till högstbjudande till bilhandlare. 

Schibsted har konstaterat att en hel del bilar som säljs på Blocket köps av bilhandlare och genom Wheelaway kan nu privatpersoner  sälja sina bilar direkt till en bilhandlare genom ett auktionsförfarande. Enligt företaget ska det vara fördelaktigt både för privatpersoner och bilhandlare. 

– I spåren av den svaga kronan och ökad export har många bilhandlare numera svårt att få tag på begagnade bilar. Därför är vi extra glada över att kunna erbjuda en tjänst som hjälper dem att säkra tillgången till attraktiva bilar, samtidigt som vi underlättar för de privatpersoner som vill bli av med sin bil på ett tryggt och smidigt sätt, säger Robin Suwe, vd på Blocket och ansvarig för affärsområdet Mobility på Schibsted Nordic Marketplaces i ett pressmeddelande.

Tjänsten är gratis för privatpersoner medan  bilhandlaren betalar en avgift beroende på bilköpets värde. 

– Vi ser hur allt fler privatpersoner söker nya vägar för att sälja sin bil och med Wheelaway kan säljare effektivt matchas med hundratals bilhandlare. Vi är stolta att i samarbete med Blocket nu få möjligheten att hjälpa fler svenskar till en snabb, smidig och enkel bilförsäljning samtidigt som vi effektiviserar bilhandlarnas inköp, säger John Skantze, Country Manager på Wheelaway.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079