23948sdkhjf

Bilia tar över VW-anläggningar

Bil AB Ove Olofsson samt Olofsson Däckcenter AB, som ligger i Stockholm förvärvas av Bilia. 

Bil AB Ove Olofsson och Olofsson Däckcenter AB i Stockholm har fem anläggningar i Stockholmsområdet, fyra  i Haninge och en i Nacka, som nu Bilia köper. 

Bil AB Ove Olofsson är en återförsäljare av Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Cupra personbilar samt Volkswagen transportbilar.

Om den svenska konkurrensmyndigheten godkäner affären så sker tillträdet den 2 april 2024.

– Jag är mycket glad över att Bilia växer inom Volkswagen-gruppen. Vi fördubblar vår marknadsandel inom Volkswagengruppen i Sverige och ser fram emot att utveckla detta välskötta företag. Förvärvet kompletterar vår existerande affär väl och innebär fem anläggningar i geografiskt bra områden i sydöstra Stockholm, där vi kommer att erbjuda kunderna högkvalitativ service säger Per Avander, vd Bilia AB, i ett pressmeddelande.

– Efter noga övervägande har vi beslutat oss för att sälja vårt familjeföretag efter närmare 60 år. Viktigast för oss har varit att hitta en trygg och ekonomiskt stabil ägare som är lika mån om sina medarbetare och sina trogna kunder som vi. Vi är övertygade om att Bilia kommer utveckla och förvalta verksamheten in i framtiden. Branschen förändras och vi som återförsäljare behöver anpassa våra verksamheter i samma riktning vilket vi är övertygade om att Bilia kommer att klara av på allra bästa sätt” säger Maria och Ulf Olofsson, ägare till Bil AB Ove Olofsson och Olofsson Däckcenter AB i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078